Praatjesmakers, de website waar je alles kunt vinden voor baby's, peuters, kleuters en mama's.

U bevindt zich hier:

Boerderij feest

Brandweer feest

Dinosaurus feest

Indianen feest

Muziek feest

Zintuigen feest

Zoeken naar:

Algemeen:

Startpagina

sitemap

praatjesmakers

Contact

Indianen

Uitnodiging:
Maak de uitnodiging in de vorm van een wigwam, zo dat de tent eerst opengeklapt moet worden om de tekst te kunnen le-zen.

Inleiding:
Prentenboek over indianen.

Knutselen:
Hoofdtooi maken
- Knip uit stevig karton voor ieder kind een brede strook en maak hiervan de band van de tooi. Laat de kin-deren de tooi versieren met stiften, plak-kertjes, kralen en uiteraard echte veren.

Eten:
Een taart in de vorm van een wigwam met een glaasje frisdrank of ranja.

Spelletjes:
Feestdans
- Dans met de kinderen een speciale indianenfeestdans rond een denkbeeldig kampvuur, om de goden te vragen voor een leuk feest. Laat de kinderen hun versierde hoofdtooi opzetten om het nog specialer te maken.

Kruip en sluip - Indianen zijn heel goed in het besluipen van de vijand. Zet een parcours uit waarlangs de kinderen als echte indianen moeten proberen te kruipen en sluipen. Zorg voor verhogingen waarachter ze zich kunnen verstoppen, voor open plekken die moeten worden overgestoken, etc.
Dit kunt u extra spannend maken door zelf op het eind van het parcours met de rug naar de kinderen toe te gaan zitten. De kinderen proberen u te besluipen, maar moeten onzichtbaar zijn op het moment, dat u zich omdraait.

Totempaal bouwen - Zorg voor een grote stapel houten blokken. Laat de kinderen werken in tweetallen. Elk tweetal probeert een zo hoog mogelijke totempaal te maken. Hoe hoog kun je bouwen?

Hoeveel in de wigwam? - Maak een tent met behulp van twee stoelen en een laken. Eén kind zit voor de tent met de rug er naar toe en zijn ogen dicht. De rest roept: "Oele oele tam tam, hoeveel zitten er in de wigwam? Ondertussen wijst u kinderen aan die in de tent mogen gaan zitten. Het kind, dat voor de tent zit moet nu raden, hoeveel kinderen er in de tent zitten.

Vredespijp roken - De kinderen zitten in een kring met elk een plastic pijpje. Hier en daar staan bakjes met zeepsop, waar de pijpen in moeten worden gedoopt, daarna moeten ze even op de kop worden gehouden. Probeer een zo groot mogelijke bel te blazen!

Afsluiting:
Kijk (een stukje uit) de film "Kleine Hiawa-tha". Laat de kinderen in een halve kring op de grond om de tv zitten. Zet in het midden een kom met kleine hapjes en geef ieder kind een prikker waarmee ze zelf hapjes mogen prikken. Lekker op z'n indiaans smikkelen! Geef daarbij een glaasje frisdrank of ranja.

Bedankjes:
Een indianenketting gemaakt van een leren veter met een mooie veer aan een hangertje of een grote dierentand (nep of uitgekookt) en een zakje snoep.
En niet te vergeten: de eigen versierde hoodftooi!